meer bewegen voor ouderen

illustratie van het spelplus logo met de bekende gele plusjes die het motto van spelplus verbeelden: spelplezier met speciale spellen voor senioren
meer bewegen voor ouderen

Fysieke kracht en mobiliteit zijn cruciale aspecten die in de loop der jaren kunnen afnemen bij ouderen, beïnvloed door verschillende biologische, genetische en omgevingsfactoren. Het belang van regelmatige lichaamsbeweging voor ouderen kan niet genoeg worden benadrukt. Het bevordert niet alleen mobiliteit maar draagt ook bij aan geestelijke alertheid en het vermogen om sneller te herstellen na letsel of chirurgie. Bovendien kan het de kans op botbreuken aanzienlijk verminderen door het behoud van een betere botdichtheid. SpelPlus biedt een assortiment aan bewegings- en fitnessapparaten die speciaal zijn ontworpen om ouderen te ondersteunen bij hun fysieke activiteiten, zowel voor thuisgebruik als in zorginstellingen. Maar ook onze verzameling vermakelijke spellen en activiteiten stimuleert beweging op een speelse manier. Van Beweegbingo tot Petanque, deze spellen zijn ontworpen om beweging te bevorderen terwijl ze tegelijkertijd vermaak bieden. Ontdek ook onze categorie met klassieke spellen, geliefd bij ouderen vanwege de nostalgische herkenning en het plezier dat ze bieden.

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-36 van 135

per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-36 van 135

per pagina
Pagina

Bewegen helpt, liefst 150 minuten per week

Naarmate we ouder worden, ervaren we vaak een afname in botdichtheid en spiermassa, wat een verhoogd risico op fracturen met zich meebrengt. Daarom is regelmatig bewegen van essentieel belang. Zelfs 150 minuten beweging per week, verspreid over meerdere dagen, kan aanzienlijke voordelen bieden. 

Het is bewezen dat een actieve levensstijl, een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging de neerwaartse spiraal van fysieke capaciteiten bij het ouder worden kunnen vertragen. Dit draagt bij aan een verhoogde levenskwaliteit en vitaliteit, zelfs op latere leeftijd. Onze pagina over gezondsheidsvoordelen door beweging geeft hier meer inzicht in.

Beweegapparaten en spelletjes om te bewegen

Bewegen kan met behulp van onze speciaal ontwikkelde en geselecteerde fitnessapparaten en bewegingsapparaten voor thuis of in een tehuis, maar ook door het door allerlei vermakelijke spelletjes en activiteiten die bewegen stimuleren, van Beweegbingo tot Petanque. Zo is er een categorie klassieke spellen, die ouderen herkennen en met veel plezier zullen doen.