speelballen

illustratie van het spelplus logo met de bekende gele plusjes die het motto van spelplus verbeelden: spelplezier met speciale spellen voor senioren

Speelballen voor ouderen stimuleren niet alleen beweging bij ouderen of mensen met dementie of Alzheimer, maar door de opdrachten op de ballen ook cognitieve vaardigheden en het ophalen van herinneringen. En doordat ze in een groep gespeeld worden bieden de speelballenook veel plezier en sociale interactie.

Door het rondgooien van de bal en het uitvoeren van de opdracht die zichtbaar wordt, komen ouderen in beweging, worden cognitieve vaardigheden geoefend en herinneringen opgehaald. Het is een eenvoudige, doch effectieve manier om ouderen actief en betrokken te houden. Bovendien is het een betaalbaar middel om te investeren in de gezondheid en het welzijn van ouderen.

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

9 producten

per pagina
 1. Op verlanglijst
  Nieuw
  SpelPlus- supersafe Ball
  Sarah's Favorite - SuperSafe Contact Ball
  € 12,95 € 10,70
 2. Op verlanglijst
  Speelbal bewegen
  Speelbal bewegen
  € 27,95 € 23,10
 3. Op verlanglijst
  Speelbal Gespreksbal I
  Speelbal Gespreksbal I
  € 27,95 € 23,10
  Niet op voorraad
 4. Op verlanglijst
  Speelbal - Dieren
  Speelbal - Dieren
  € 27,95 € 23,10
 5. Op verlanglijst
  Speelbal groente en fruit
  Speelbal groente en fruit
  € 27,95 € 23,10
 6. Op verlanglijst
  Speelbal De verhalenbal
  Speelbal De verhalenbal
  € 27,95 € 23,10
 7. Op verlanglijst
  Speelbal beroepen
  Speelbal beroepen
  € 27,95 € 23,10
 8. Op verlanglijst
  Speelbal alfabet
  Speelbal alfabet
  € 27,95 € 23,10
 9. Op verlanglijst
  Speelbal Gespreksbal II
  Speelbal Gespreksbal II
  € 27,95 € 23,10
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

9 producten

per pagina

Een aantal voorbeelden van speelballen zijn 

Gespreksbal

De Gespreksbal is een uniek hulpmiddel ontworpen om de communicatie en sociale interactie onder ouderen te bevorderen. Wanneer de bal wordt gevangen, moedigt de opdracht op het zichtbare vlak de vanger aan om te delen, herinneringen op te halen of meningen uit te wisselen. Dit stimuleert niet alleen het geheugen en de spraakvaardigheid, maar ook de onderlinge band en het begrip tussen de deelnemers. Het is een ideale activiteit voor zowel individueel gebruik als in groepsverband, en biedt een bron van plezier en verbinding.

Beweegbal

De Beweegbal stimuleert fysieke activiteit en mobiliteit. Met elke vangst komt een nieuwe, eenvoudige bewegingsoefening tevoorschijn, variërend van armheffingen tot zachte rek- en strekoefeningen. Deze bal is ontworpen om ouderen te helpen hun fysieke gezondheid te onderhouden, spierkracht te behouden en de coördinatie te verbeteren. Door het speelse element blijft de activiteit leuk en toegankelijk voor iedereen.

De Verhalenbal

De Verhalenbal is een prachtige manier om het geheugen te stimuleren en persoonlijke verhalen te delen. Elke kant van de bal bevat een startpunt voor een verhaal of herinnering, waardoor ouderen worden uitgenodigd om hun ervaringen te delen. Dit bevordert niet alleen cognitieve vaardigheden, maar versterkt ook de emotionele band tussen deelnemers door het delen van persoonlijke geschiedenissen.

Speelbal Groente en Fruit

Speelbal Groente en Fruit moedigt ouderen aan om te praten over eten, gezonde levenskeuzes en kookherinneringen. Met vragen en opdrachten gerelateerd aan groenten en fruit, biedt deze bal een speelse manier om discussies over voeding te stimuleren, wat bijzonder waardevol is in het bevorderen van een gezond dieet en levensstijl.

Speelbal Beroepen

De Speelbal Beroepen is ideaal om gesprekken te starten over vroegere werkervaringen en interesses. Dit kan ouderen helpen om waardevolle herinneringen op te halen en te delen, en biedt tevens de kans om van elkaar te leren. Het delen van verhalen over vroegere beroepen kan zelfwaardering en het gevoel van identiteit versterken.

Deze speelballen vormen een prachtige reeks hulpmiddelen die ouderen niet alleen helpen om fysiek en mentaal actief te blijven, maar ook bijdragen aan een gevoel van gemeenschap en verbondenheid. Door te investeren in deze simpele, doch effectieve producten, bieden we ouderen een waardevolle bron van plezier, beweging en herinnering.

PRODUCT CATEGORIEËN SPELLEN VOOR OUDEREN
Hieronder vindt u de belangrijkste product categorieën van SpelPlus. Hier al onze, speciaal voor ouderen geschikte spellen en activiteiten en hulpmiddelen voor senioren en mensen met dementie. In de linker-zijbalk kunt u aanvinken voor wie de producten geschikt moeten zijn.