Beeld

Nieuws

Nieuwe webwinkel, dezelfde glimlach...

Mei 2020 - Het is zover, onze nieuwe webwinkel is in de lucht. De afgelopen jaren is ons assortiment enorm gegroeid. Hierdoor was de wens ontstaan om onze artikelen overzichtelijker en duidelijker te presenteren. En dat is gelukt. Met de nieuwe webshop hopen wij dat u, als klant, nog gemakkelijker een keuze kunt maken. En vooral, inspiratie kunt opdoen. 

Wij wensen u veel plezier in onze vernieuwde webwinkel!

 

Een hart onder de riem van Amstelring

Mei 2020 - In deze moeilijke tijd kan iedereen wel een steuntje in de rug gebruiken. Zeker nu er het uiterste van zorgpersoneel wordt gevraagd en bewoners geen bezoek mogen ontvangen van hun geliefden.

Een vrolijke noot is dus erg welkom. Daarom hebben de Verenigde Vrienden van Amstelring (VVvA) waardebonnen van SpelPlus onder zijn teams uitgedeeld. Leuke en mooie spellen zijn bij SpelPlus daarmee aangeschaft. En natuurlijk heeft SpelPlus z'n steentje bijgedragen.....voor de Helden van Amstelring...

 

September 2019 - Onze nieuwe brochure is uit!

Vorig jaar heeft u al kunnen genieten van onze catalogus met een compleet overzicht van ons assortiment. Ook dit jaar hebben wij weer een brochure uitgegeven met vele nieuwe artikelen die wij in het afgelopen jaar voor u verzameld hebben. Klik op onderstaande afbeelding en laat u zich verrassen! 
Wij wensen u veel leesplezier!

Dag van de Fysiotherapeut - 24 november 2017

Op 24 november zijn wij vertegenwoordigd op de Dag van de Fysiotherapeut. Een jaarlijks congres voor fysiotherapeuten in Barneveld. Hier zullen wij op onze stand uitgebreide demonstraties geven van de Treax Pads.

Treax Pads is een veelzijdig en innovatief systeem dat het bewegen bij ouderen en mensen met een beperking stimuleert. De Treax Pads geven ondersteuning bij het dagelijks bewegen van mensen, bij wie bewegen niet meer zo vanzelfsprekend is. Door de aantrekkelijke vormgeving, de interactie en de flexibiliteit is dit een ideaal systeem

Beurs ZorgTotaal 2017 - Hartelijk dank voor uw bezoek

Ook dit jaar hebben wij vele enthousiaste bezoekers mogen verwelkomen op onze kleurrijke stand op de ZorgTotaal. Vele bezoekers hebben onze nieuwste spellen en beweegmaterialen kunnen uitproberen. Wij hebben het erg leuk gevonden om zoveel leuke mensen te mogen begroetten.

Wij danken iedereen hartelijk voor het bezoeken van onze stand.

Een enthousiast verhaal van een leverancier

De leverancier van onder andere het spel Pallina, Edugro, brengt regelmatig een magazine uit om haar klanten te informeren. In de laatste editie van 2016 heeft Edugro een leuk stukje tekst over SpelPlus geschreven. Klik op een van de onderstaande afbeeldingen en lees het hele verhaal. Links in het Nederlands, rechts in het Frans.

Onze beursdeelname Welkom in de Zorg - Hartelijk dan voor uw bezoek

2016 - Wederom vele enthousiaste reacties op onze beursdeelname. Vele bezoekers hebben het 5S Coördinatieparcours van Pedalo uitvoerig kunnen uitproberen. Dit prachtige parcours bestaat uit 5 verschillende toestellen die elk een specifieke beweging trainen. De oefentoestellen nodigen ouderen uit om met elkaar op een plezierige manier te werken aan de kwaliteit van bewegen. “Ideaal voor de dagbesteding” en “al mogelijk met minimale begeleiding” zijn enkele van de vele positieve reacties die we ontvingen.

Wij danken iedereen hartelijk voor het bezoeken van onze stand.

Was u niet in de gelegenheid om naar de beurs te komen? Geen nood. Neem contact met ons op. Wij informeren u graag over de mogelijkheden van een proefplaatsing. 

Februari 2016 – Een vernieuwde website met nieuwe categorieën

Al een aantal jaren verkopen wij met veel plezier gezelschapsspellen speciaal voor ouderen. Bijzonder gemotiveerd door de vele positieve reacties van u als klant hebben wij ons assortiment in de loop van de jaren verder aangepast en uitgebreid.

Onder andere ontvingen wij signalen dat veel spellen ook zeer geschikt zijn voor jongeren met een beperking. Daarom hebben wij een speciale categorie met ‘activiteiten voor jongeren met een beperking’ samengesteld. Een categorie met fantastische artikelen die vele jongeren met een beperking zullen aanspreken. Wat denkt u van bijvoorbeeld de zanddieren en de grijprollen, ook gevuld met zand?

Daarnaast merken wij dat er steeds meer vraag is naar artikelen die het bewegen bij ouderen stimuleren. Producten die het welzijn van ouderen verbeteren, uitnodigend zijn om te gebruiken, goed van kwaliteit en mooi vormgegeven. Bijvoorbeeld het Pedalo Coördinatieparcours, een beweegplein waarbij ouderen balanceeroefeningen kunnen doen. Bijzonder geschikt voor valpreventie. Of de Mobisit, een klein en sterk therapeutisch apparaat dat o.a. de bloedsomloop stimuleert.

Wij heten u van harte welkom in onze vernieuwde webshop. Neemt u een kijkje en laat u zich vooral inspireren!

SpelPlus op ZorgTotaal 2015 - Hartelijk dank voor uw bezoek

Van 18 t/m 20 maart 2015 was SpelPlus met een stand op de ZorgTotaal beurs vertegenwoordigd. Het was erg leuk om u te woord te staan en uw enthousiaste reacties te ontvangen. Wij hebben veel informatie over onze spellen kunnen geven, en vele bezoekers kunnen inspireren. Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder. 

Spelplus met mooie bewegingsapparaten en spellen op Zorgtotaal
Spelplus met mooie spellen op Zorgtotaal

SpelPlus krijgt de hoofdrol in een artikel in de AS

In de uitgave van januari 2014 van de AS, maandblad voor de activiteitensector, is een speciaal artikel aan SpelPlus gewijd, waarin we het belang van spelen en spellen voor ouderen en dementerenden uitleggen.

Ook de bewoners van woon-zorgcentrum De Luwte zijn enthousiast: "Mevrouw Leupen overweegt een volgen- de zet in het kleurrijke paletto. Zij vindt spelletjes altijd leuk, zegt ze, maar ze ziet slecht. 'Deze stenen kan ik goed zien, ze zijn eigenlijk niet te missen. Het is wel een uitdaging, hoor. Je moet er goed bij nadenken.' Aan tafel ontrolt zich een gesprek over spelletjes. 'Bingo. Dat is echt mijn spel', zegt mevrouw Verver, die de meeste stenen binnenhaalt met paletto. 'Wat ik ook erg graag doe is het spel met de knikkerbak.' Mevrouw Verver heeft het over het Japans biljart, een houten bak met daarin gaten waar je knikkers voor punten in speelt. Meneer Reijse blijft bij zijn voorkeur voor spiraalbiljart. 'Maar eigenlijk vind ik ze allemaal fantastisch. Deze spelletjes zijn nieuw en kunstig gemaakt.'

U kunt de rest van het artikel lezen door hier of op de onderstaande foto's te klikken.

Spelplus met mooie spellen op Zorgtotaal
Spelplus met mooie spellen op Zorgtotaal

Wethouder ouderenbeleid Koops opent officieel KnutselPlus

Dinsdag 3 september heeft wethouder Jacqueline Koops de nieuwe website van KnutselPlus officieel geopend. Namens KnutselPlus overhandigde mevrouw Koops, die zelf hoogzwanger was, een starterspakket 'collages maken' aan locatiemanager Nico Groot van woonzorgcentrum 'De Luwte' te Amstelveen.

Spelplus opening knutsel cadeauwinkel
Spelplus Amstelveen opening

Bewoners gingen vervolgens aan de slag met het maken van collages. Elke bewoner koos zijn eigen thema, vaak een thema uit zijn of haar verleden, en de origineelste creaties kwamen tot stand. Dit alles werd professioneel begeleid door Sonja Scheffer. 

Er was ook aan ouderen met dementie gedacht. Voor hen lagen panelen klaar met 'schilderen met water'. Zij konden veilig met een kwast en water een herkenbare en volwassen afbeelding tevoorschijn schilderen. Hierdoor was iederen op deze middag uitstekend in staat om zijn eigen creatie te maken.

Spelplus opening wethouder
Spelplus ouderen met dementie producten webwinkel opening

"Dit daagt ouderen uit om weer eens een puzzel te maken"

"Het spelen van de spellen van SpelPlus, die wij voor onze bewoners mochten lenen, is door onze bewoners zeer gewaardeerd. Vooral het formaat van de spellen viel goed in de smaak. Spelletjes kunnen door bewoners al snel als kinderachtig worden ervaren maar dat is met de spellen van SpelPlus zeker niet het geval. Je merkt dat er over nagedacht is om spellen uit te kiezen die aansluiten op de wensen van ouderen. Als voorbeeld neem ik de legpuzzel van Van Gogh, geen 1000 kleine stukjes maar 48 goed hanteerbare stukken van hout. Dit daagt ouderen uit om weer eens een puzzel te maken. Kortom onze bewoners hebben genoten van de spellen van SpelPlus, het is een aanrader!

Jacqueline Buur - Zorgcentrum Theresia Ouderkerk a/d Amstel

Wethouder Koops van ouderenbeleid aanwezig bij feestelijke opening SpelPlus

Onze webwinkel www.spelplus.nl met gezelschapsspellen en spelletjes voor ouderen is 16 oktober 2012 feestelijk geopend door wethouder Koops van Amstelveen.!

In het bijzijn van wethouder ouderenbeleid van Amstelveen Jacqueline Koops is onze webwinkel feestelijk van start gegaan. Namens SpelPlus overhandigde mevrouw Koops een spel aan het wijkcentrum Pluspunt te Amstelveen. Ook de Rabobank liet dit feestelijke moment niet onopgemerkt voorbijgaan. Zij schonken voor eigen rekening een spel aan het wijksteunpunt.

Het resulteerde in een bijzonder gezellige middag. Zichtbaar genoten de aanwezigen van de gepresenteerde spellen zoals de grote dobbelbak, puzzels en Qwirkle. Als afsluiting van de middag kondigde de leiding van het steunpunt aan dat er vanaf heden wekelijks een spellenmiddag zal worden georganiseerd.

SpelPlus heeft toegezegd dit initiatief ten volle te willen ondersteunen.

Via deze weg willen wij iedereen hartelijk danken die hebben bijgedragen aan deze bijzonder plezierige middag.

Zie ook: dichtbij.nl

Paul Ruijgrok & Louis Bakker

Spelplus ouderenbeleid gezelschapspellen
wijkcentrum Amstelveen gezelschapsspellen en spelletjes voor ouderen

Nationale Ouderendag 2012 - Gemeente Aalsmeer ondersteunt

Op 5 oktober 2012, de Nationale Ouderendag, was SpelPlus aanwezig in Aalsmeer.

Wethouder Ad Verburg van Aalsmeer reikte SpelPlus-pakketten met spellen uit aan de bewoners van de plaatselijke verzorgingshuizen.

De spellen werden met groot enthousiasme ontvangen. De bewoners gingen er gelijk mee aan de slag. In het bijzonder waren de bewoners blij met Terugblik en Qwirkle. Een reminiscentie-spel en een spel dat het denkvermogen stimuleert.

Paul Ruijgrok & Louis Bakker

Spelplus gezelligheid ouderen gezelschapspellen
Aalsmeer spelpakketen verzorginshuis

"SpelPlus is een prachtig initiatief"

"Het is geweldig dat ik een mand met allerlei spellen voor 14 dagen heb mogen lenen om het met de bewoners uit te proberen. Het materiaal ziet er mooi uit en is stevig. Ik heb er veel plezier aan beleefd. 'Terugblik' en de grote 'Dobbelbak' zijn echt een succes. Heel veel plezier ermee."

Welmoed Vriend - Activiteitenbegeleidster - De Open Hof Amsterdam

Uitbreiding van SpelPlus en KnutselPlus

Spelplus heeft nu ook een Belgische zuster, www.spelplus.be