illustratie van het spelplus logo met de bekende gele plusjes die het motto van spelplus verbeelden: spelplezier met speciale spellen voor senioren

De leukste cadeau's voor opa

Ieder jaar weer is het moeilijk om een leuk verjaardagcadeau voor je opa te verzinnen. Sokken, cadeaubonnen en tuinspullen zijn leuk, maar om daar nu iedere keer mee aan te komen… Het is tijd voor iets origineels! SpelPlus helpt je met de keuze voor een leuk cadeau voor zijn verjaardag, bekijk onze tips hieronder maar eens.

Het vinden van het perfecte cadeau voor opa kan een uitdagende taak lijken, maar bij SpelPlus hebben we een scala aan producten die zijn interesses en hobby's kunnen aanvullen en hem zeker zullen verrassen.

Als opa van spelletjes houdt, bieden we een breed assortiment aan spellen speciaal ontworpen voor ouderen, zoals memorie, kaartspellen en bordspellen. Deze spellen zijn niet alleen leuk, maar helpen ook bij het stimuleren van cognitieve vaardigheden en het bevorderen van sociaal contact.

Voor de opa die graag actief bezig is, hebben we ook activiteiten en spelletjes die fysieke beweging aanmoedigen, zoals werpspellen of bewegingsspellen die speciaal zijn ontworpen voor senioren.

Als opa geïnteresseerd is in kunst en creativiteit, bieden we ook een selectie van knutselsets en creatieve materialen waarmee hij zijn artistieke kant kan verkennen en zijn eigen meesterwerken kan creëren.

Door te bedenken wat de hobby's en interesses van opa zijn, kunnen we een cadeau vinden dat niet alleen bij hem past, maar ook zijn passies versterkt en hem veel plezier en voldoening zal brengen. Neem gerust een kijkje in onze webwinkel voor inspiratie en ideeën!

Bouwpakket van Vario

Met dit bouwpakket kan opa mooie huisjes bouwen van beukenhout. De balkjes vallen aan de uiteindes in een holte en hoeven dus niet gelijmd te worden. De deur en de kozijnen zijn al wel met lijm gemonteerd. Alle Vario-bouwsets kunnen met elkaar gecombineerd worden om zo een groot bouwwerk te maken. Als dit cadeau in de smaak valt, dan weet je in ieder geval ook wat je volgend jaar voor opa kunt kopen!

https://www.spelplus.nl/bouwpakket-vario-standaard/

Puzzel van grootvaders werkplaats

Deze puzzel van 500 stukken laat een tafereel zien van opa en kleindochter die in zijn werkplaats bezig zijn. De stukken van deze puzzel zijn extra groot, zodat ook mensen met verminderde motoriek en zicht de puzzel gemakkelijk kunnen maken.

Sphaera-Labyrint

Het doel van dit prachtige Sphaera-Labyrint spel is om drie balletjes te verplaatsen door vijf ringen naar het centrum van het labyrint. Het ideale verjaardagcadeau voor opa’s met een vaste hand dus! Niet alleen is het een leuk spel om vaker te spelen, het is ook nog eens zeer mooi vormgegeven.

https://www.spelplus.nl/spaera-labyrint/

Domino XL

Het alom bekende spel Domino in een XL-uitvoering, waardoor de stenen gemakkelijk vast te pakken zijn en prettig in de hand liggen. De stenen zijn gemaakt van robuust plastic en zijn verpakt in een mooie houten doos. Vooral ook leuk om samen met opa te spelen!

https://www.spelplus.nl/gezelschaps-en-bordspellen/domino-xl/

Windmolen bouwpakket

Een leuk knutselproject voor opa, deze windmolen van houten delen. De onderdelen zijn in elkaar te zetten zonder gereedschap, je hebt alleen een tube lijm nodig. En als de molen af is, is het ook een mooie decoratie voor in huis.

https://www.spelplus.nl/windmolen-bouwpakket/

Puzzel - Een vroege dienst 500

Veel opa's hebben treinen als hobby. Voor hen is er deze puzzel, van een wisselbediende in de vroege ochtend. In plaats van een puzzel met 1000 stukjes, heeft deze puzzel slechts 500 stukjes. Hierdoor wordt het puzzelen voor vele opa's een stuk overzichtelijker.

https://www.spelplus.nl/puzzel-een-vroege-dienst/