illustratie van het spelplus logo met de bekende gele plusjes die het motto van spelplus verbeelden: spelplezier met speciale spellen voor senioren

Spellen en methoden om Alzheimer te begrijpen

Innovatieve spellen en methoden over dementie en mantelzorg

Ontdek onze innovatieve methoden die zijn ontworpen om diepgaand begrip en inzicht te bieden in de complexe wereld van dementie. Van het verkennen van emoties en weerstand tot het stimuleren van communicatie via verbeelding, onze spellen en methoden bieden een waardevolle kans om een dieper begrip te ontwikkelen voor mensen met dementie. Door het delen van ervaringen en het verkennen van uitdagende situaties, kunnen zorgverleners en naasten beter leren omgaan met de behoeften en emoties van mensen met dementie. Met praktische hulpmiddelen en een focus op empathie, streven we ernaar om de zorgervaring voor zowel mensen met dementie als hun verzorgers te verbeteren.

  • Dementie Goed Uitgelegd is een kaartenset met antwoorden op veel gestelde vragen. De kaartenset is ontwikkeld voor mensen met dementie en hun naasten. Het kan zijn dat iemand in je familie dementie heeft. Je zult merken dat dit een makkelijke manier is om met elkaar in gesprek te gaan. Je kunt veel van elkaar leren!
  • Angèle heeft U nodig! stimuleert tot het uitwisselen van gedachten rond alle uitdagingen die we tegenkomen bij het omgaan met personen met dementie. Aan de hand van ontmoetingskaarten, situatiekaarten, belevings- en kenniskaarten laat het bordspel u de frustraties en de weerstand beleven zoals personen met dementie dit kunnen beleven. Het daagt de spelers uit om deze emoties en reacties te leren kennen als normale menselijke reacties.
  • De Dag Klok is een hartverwarmend voorbeeld van hoe technologie kan helpen om de uitdagingen van het dagelijks leven aan te gaan. Met een vriendelijke interface en een aanpasbare lijst van dagelijkse taken, biedt het een steuntje in de rug voor het uitvoeren van dagelijkse routines.
Het Spel van de Verbeelding
Het Spel van de Verbeelding
€ 27,95 € 23,10
Angèle heeft U nodig!
Angèle heeft U nodig!
€ 74,95 € 61,94
Het Dementie Stellingen Spel
Het Dementie Stellingen Spel
€ 24,50 € 20,25
Dementie Goed Uitgelegd
Dementie Goed Uitgelegd
€ 24,50 € 20,25
  • Het Dementie Stellingen Spel is ontwikkeld voor zorg- en welzijnsprofessionals en studenten die werken met mensen met dementie. Zoals: verzorgenden, activiteitenbegeleiders, (wijk)verpleegkundigen, casemanagers dementie, praktijkondersteuners, ouderenadviseurs en mantelzorgmakelaars.
  • Het Spel van de verbeelding nodigt uit tot een nieuwe vorm van communicatie, gericht op emotie, het zintuiglijke en het onbewuste. Het spel is toepasbaar in de context van dementie maar ook ver daarbuiten. Aan de hand van kaarten met heldere beelden leren mensen met dementie en hun omgeving om hun verbeelding te gebruiken en samen nieuwe verhalen te vertellen. Een spel voor mensen met dementie in een verbeeldingsvolle spelvorm.

Om meer te begrijpen hoe u uw naaste met dementie het beste kan helpen bekijk ook onze pagina met boeken over dementie en lees over Belevingsgerichte zorg en de Brein Omgeving Methodiek (BOM) van dr Anneke van der Plaats of koop een van de boeken van zorgvernieuwer Teun Toebes.

Teun Toebes - Een Wereld te winnen
Teun Toebes - Een Wereld te winnen
€ 22,50 € 20,64
Teun Toebes - VerpleegThuis
Teun Toebes - VerpleegThuis
€ 21,99 € 20,17
Dementie, hoe ga je ermee om?
Dementie, hoe ga je ermee om?
€ 25,99 € 23,84
Tijd maken voor mensen met dementie
Tijd maken voor mensen met dementie
€ 21,99 € 20,17
Wat je echt moet weten over dementie
Wat je echt moet weten over dementie
€ 21,99 € 20,17
De Heldere Eenvoud van Dementie
De Heldere Eenvoud van Dementie
€ 20,99 € 19,26