zintuigen stimuleren

illustratie van het spelplus logo met de bekende gele plusjes die het motto van spelplus verbeelden: spelplezier met speciale spellen voor senioren
Spellen die gericht zijn op zintuiglijke stimulatie zijn van groot belang voor de ontwikkeling van jongeren met een beperking. Deze spellen helpen bij het verbeteren van sensorische integratie, wat essentieel is voor het verwerken en begrijpen van zintuiglijke informatie uit de omgeving. Door het aanbieden van verschillende zintuiglijke prikkels, zoals aanraking, geluid, zicht en geur, kunnen deze spellen bijdragen aan zowel de cognitieve als emotionele ontwikkeling van jongeren.
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

32 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

32 producten

per pagina

Zintuiglijke spellen bieden een veilige en stimulerende omgeving waarin jongeren met een beperking hun zintuigen kunnen verkennen en versterken. Deze spellen kunnen variëren van tactiele activiteiten, zoals het voelen van verschillende texturen, tot auditieve spellen die het luisteren naar diverse geluiden bevorderen. Door het integreren van zintuiglijke stimulatie in hun dagelijkse activiteiten, kunnen jongeren hun waarnemingsvermogen verbeteren en hun vermogen ontwikkelen om beter om te gaan met prikkels uit hun omgeving.

Bij SpelPlus bieden we een breed scala aan spellen die specifiek zijn ontworpen om de zintuigen van jongeren met een beperking te stimuleren. Deze spellen zijn niet alleen leuk en boeiend, maar ook therapeutisch waardevol, waardoor ze een essentiële rol spelen in de holistische ontwikkeling van deze jongeren.