herinneringen

illustratie van het spelplus logo met de bekende gele plusjes die het motto van spelplus verbeelden: spelplezier met speciale spellen voor senioren

Bij SpelPlus begrijpen we het belang van het koesteren en stimuleren van herinneringen bij ouderen met dementie. Het is bewezen dat het actief betrekken van de geest bij ouderen niet alleen bijdraagt aan het behoud van cognitieve functies, maar ook het welzijn en de levenskwaliteit verbetert. Daarom hebben we een speciale productlijn ontwikkeld die gericht is op het oefenen en stimuleren van herinneringen.

Onze selectie van spellen en activiteiten is zorgvuldig samengesteld om senioren te helpen hun herinneringen te behouden en te versterken. Deze reeks producten biedt niet alleen vermaak en plezier, maar ook de kans om cognitieve vaardigheden zoals herinnering, concentratie en probleemoplossend vermogen te oefenen. Of het nu gaat om het delen van verhalen uit het verleden met behulp van beeldmateriaal, het samenstellen van een persoonlijk levensverhaal, of het spelen van spellen die herinneringen oproepen, elk product is ontworpen met het oog op gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid voor ouderen met lichte dementie.

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

13 producten

per pagina
 1. Op verlanglijst
  Blik op vroeger
  Blik op vroeger
  € 52,50 € 43,39
 2. Op verlanglijst
  Het Kleurrijke Verleden
  Het Kleurrijke Verleden
  € 16,95 € 15,55
 3. Op verlanglijst
  Prentenboek - SpelPlus
  Het Grote Prentenboek
  € 19,95 € 16,49
  Niet op voorraad
 4. Op verlanglijst
  Wablief?! - Vergeetwoorden
  Wablief?! - Vergeetwoorden
  € 14,95 € 12,36
 5. Op verlanglijst
  Klessebasjes - Praatplaten - Varia 1
  Klessebasjes - Praatplaten - Varia 1
  € 21,95 € 18,14
 6. Op verlanglijst
  Klessebasjes - Prentenboekjes
  Klessebasjes - Prentenboekjes
  € 6,95 € 6,38

 7. Op verlanglijst
  Klessebasjes - Puzzelboekjes
  Klessebasjes - Puzzelboekjes
  € 9,95 € 9,13

 8. Op verlanglijst
  Klessebasjes - Postkaartenset
  Klessebasjes - Postkaartenset
  € 4,15 € 3,43

 9. Op verlanglijst
  Reminiscentie Kaarten - Thuis
  Reminiscentie Kaarten - Thuis
  € 23,95 € 19,79
 10. Op verlanglijst
  Reminiscentie Kaarten - Dieren
  Reminiscentie Kaarten - Dieren
  € 23,95 € 19,79
 11. Op verlanglijst
  Raadspel van Beelden
  Raadspel van Beelden
  € 35,95 € 29,71
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

13 producten

per pagina

Wat is het stimuleren van herinneringen bij dementie?

Het stimuleren van herinneringen bij dementie, ook bekend als reminiscentietherapie, is een benadering waarbij ouderen worden aangemoedigd om te praten over en na te denken over hun verleden en persoonlijke ervaringen. Dit kan gebeuren door middel van gesprekken, foto's, muziek, of specifieke herinneringsspelletjes. Het doel is om positieve gevoelens en herinneringen op te roepen en het behoud van de cognitieve functies te ondersteunen.

Waarom is het belangrijk en nuttig herinneringen te stimuleren?

Het stimuleren van herinneringen kan verschillende voordelen bieden voor ouderen met dementie. Het kan helpen bij het versterken van de identiteit en het gevoel van eigenwaarde, biedt een gevoel van verbinding met het verleden, en kan zelfs tijdelijk cognitieve vaardigheden verbeteren. Het bevordert ook sociale interactie en communicatie, wat bijdraagt aan een betere kwaliteit van leven.

Vinden ouderen herinneringsspelletjes leuk om te doen?

Veel ouderen vinden herinneringsspelletjes leuk en zinvol. Deze spellen kunnen gevoelens van nostalgie en geluk oproepen, en bieden een kans voor ouderen om hun ervaringen en verhalen te delen. Het is echter belangrijk om spellen te kiezen die aansluiten bij de interesses en het cognitieve niveau van de oudere om maximale betrokkenheid en plezier te garanderen.

Is het goed bij beginnende dementie?

Ja, bij beginnende dementie kunnen herinneringsspelletjes bijzonder nuttig zijn. Ze kunnen helpen om het geheugen te stimuleren en vertragen mogelijk de progressie van de ziekte. In deze fase kunnen ouderen vaak nog actief deelnemen en genieten van de interactie en de uitdaging die de spellen bieden.

Zijn herinneringsspellen ook geschikt voor ouderen met gevorderde dementie?

Herinneringsspellen kunnen ook nuttig zijn voor ouderen met gevorderde dementie, maar het is belangrijk om de complexiteit en de soort van het spel aan te passen aan hun vermogens. In latere stadia van dementie kunnen eenvoudige en zintuiglijke stimulerende activiteiten, zoals het luisteren naar muziek uit hun jongere jaren of het bekijken van oude fotoalbums, effectiever zijn. Het doel is om een gevoel van comfort en verbondenheid te creëren, zelfs als de cognitieve herkenning beperkt is.

PRODUCT CATEGORIEËN SPELLEN VOOR OUDEREN
Hieronder vindt u de belangrijkste product categorieën van SpelPlus. Hier al onze, speciaal voor ouderen geschikte spellen en activiteiten en hulpmiddelen voor senioren en mensen met dementie. In de linker-zijbalk kunt u aanvinken voor wie de producten geschikt moeten zijn.