spellen en spelmateriaal om dementie te begrijpen

illustratie van het spelplus logo met de bekende gele plusjes die het motto van spelplus verbeelden: spelplezier met speciale spellen voor senioren

Het begrijpen van dementie en Alzheimer is cruciaal voor zowel patiënten als hun mantelzorgers. Het bevordert empathie, vermindert frustraties en verbetert de zorgkwaliteit. SpelPlus biedt een reeks spellen die zijn ontworpen om inzicht te geven in deze complexe aandoeningen, waardoor de communicatie en het begrip tussen patiënten en zorgverleners worden verbeterd. Deze spellen bieden een unieke manier om het bewustzijn en de kennis over dementie en Alzheimer te vergroten, en zijn een waardevolle aanvulling op elke zorginstelling of thuisomgeving. 

Deze spellen zijn niet alleen tools voor educatie en bewustwording, maar bieden ook praktische handvatten voor een beter begrip en omgang met dementie en Alzheimer. Ze zijn een essentiële aanvulling op de toolkit van zorgprofessionals en mantelzorgers, gericht op het verbeteren van de levenskwaliteit van ouderen met dementie. In deze categorie vindt u onder meer:

  1. Angèle heeft u nodig: Door middel van verschillende scenario's ervaren spelers hoe het is om keuzes te moeten maken met beperkte informatie, wat kenmerkend kan zijn voor het dagelijks leven van iemand met dementie. "Angèle heeft u nodig" is een empathisch spel dat de speler in de schoenen plaatst van iemand met dementie. Het is ontwikkeld om de uitdagingen waar mensen met dementie dagelijks mee geconfronteerd worden, te begrijpen.
  2. Het dementie stellingen spel: Marieke Dooremalen en Saskia Danen zijn graag betrokken bij vernieuwende projecten die de zorg verbeteren en het werk van professionals makkelijker en leuker maakt. Het Dementie Stellingen Spel is gericht op het stimuleren van gesprekken over dementie door middel van stellingen en vragen. Het biedt een laagdrempelige manier om het gesprek over dementie aan te gaan, met name in professionele settings, maar is ook bruikbaar voor familie en mantelzorgers. Het spel helpt misverstanden te verhelderen en bevordert een dieper begrip van de belevingswereld van mensen met dementie.
  3. Dementie goed uitgelegd: "Dementie goed uitgelegd" is een educatief spel dat op een toegankelijke manier basiskennis over dementie overbrengt. Het is bijzonder nuttig voor mantelzorgers en zorgprofessionals die hun kennis over dementie willen vergroten. Dit spel biedt niet alleen feitelijke informatie, maar stimuleert ook het begrip en de empathie voor de situatie van mensen met dementie.
  4. Spel van de verbeelding: Het "Spel van de verbeelding" is ontworpen om de communicatie tussen mensen met dementie en hun omgeving te bevorderen. Door het stimuleren van creativiteit en verbeelding helpt dit spel om uitdrukkingsvaardigheden te verbeteren en biedt het een andere manier van verbinding maken, voorbij de gebruikelijke verbale communicatie. Dit spel is vooral waardevol voor het stimuleren van positieve interacties.
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina