beeldkaarten en herinneringen

illustratie van het spelplus logo met de bekende gele plusjes die het motto van spelplus verbeelden: spelplezier met speciale spellen voor senioren

Welkom bij onze sectie over beeldkaarten voor reminiscentie een van de leuke en nuttige activiteiten die wij aanbieden voor ouderen, vooral diegenen die leven met dementie. Reminiscentie, of het ophalen van herinneringen, speelt een belangrijke rol in het ondersteunen van het welzijn van ouderen door het stimuleren van cognitieve functies en het bevorderen van emotionele verbinding.

Beeldkaarten zijn een effectief hulpmiddel in dit proces. Ze zijn ontworpen om ouderen te helpen herinneringen uit hun verleden te herleven, wat niet alleen nostalgische gevoelens opwekt, maar ook helpt bij het behouden van hun persoonlijke identiteit en levensverhaal.

Voor Wie zijn Beeldkaarten Bedoeld?

Beeldkaarten zijn met name bedoeld voor ouderen, vooral diegenen die kampen met dementie of Alzheimer. Ze zijn ook nuttig voor mensen die moeite hebben met verbale communicatie of die sociaal geïsoleerd zijn. Deze kaarten bieden een niet-verbale manier om te communiceren en zich uit te drukken, wat hen kan helpen om zich meer verbonden te voelen met anderen en hun omgeving. Daarnaast zijn veel beeldkaarten ook gewoon leuk om te bekijken en trigeren ze vaak herinneringen of andere verhalen.

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

17 producten

per pagina
 1. Op verlanglijst
  Kaarten - Gebruiksvoorwerpen
  Kaarten - Gebruiksvoorwerpen
  € 18,50 € 15,29
 2. Op verlanglijst
  Kaarten - Natuurfoto's
  Kaarten - Natuurfoto's
  € 18,50 € 15,29
 3. Op verlanglijst
  Landenspel
  Landenspel
  € 105,00 € 86,78
 4. Op verlanglijst
  Grootmoeders keuken
  Grootmoeders keuken
  € 97,50 € 80,58
  Niet op voorraad
 5. Op verlanglijst
  Rondje Nederland
  Rondje Nederland
  € 105,00 € 86,78
 6. Op verlanglijst
  Ingrediëntenspel
  Ingrediëntenspel
  € 97,50 € 80,58
 7. Op verlanglijst
  Klessebasjes - Postkaartenset
  Klessebasjes - Postkaartenset
  € 6,95 € 5,74

 8. Op verlanglijst
  Reminiscentie Kaarten - Thuis
  Reminiscentie Kaarten - Thuis
  € 23,95 € 19,79
 9. Op verlanglijst
  Reminiscentie Kaarten - Dieren
  Reminiscentie Kaarten - Dieren
  € 23,95 € 19,79
 10. Op verlanglijst
  Beelden Combineren
  Beelden Combineren
  € 10,95 € 9,05
 11. Op verlanglijst
  Raadspel van Beelden - foto's - Nederland
  Raadspel van Beelden - foto's - Nederland
  € 19,95 € 18,30
 12. Op verlanglijst
  Raadspel van Beelden
  Raadspel van Beelden
  € 35,95 € 29,71
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

17 producten

per pagina

Wat zijn Beeldkaarten bij Reminiscentie?

Beeldkaarten voor reminiscentie zijn visuele hulpmiddelen die bestaan uit afbeeldingen of foto's die gerelateerd zijn aan het verleden. Deze kaarten kunnen afbeeldingen bevatten van historische gebeurtenissen, bekende persoonlijkheden, populaire culturele iconen, of alledaagse taferelen uit eerdere decennia. Het doel van deze kaarten is om herinneringen en gesprekken te stimuleren.

Hoe Werken Beeldkaarten voor Reminiscentie?

De werking van beeldkaarten is gebaseerd op het visuele geheugen. Wanneer een oudere persoon een beeldkaart bekijkt, kan dit herinneringen triggeren die verbonden zijn met die specifieke afbeelding. Dit kan gaan om persoonlijke herinneringen, gevoelens, of zelfs om verhalen die gerelateerd zijn aan de afbeelding. Deze kaarten worden vaak gebruikt in groepsinstellingen of één-op-één sessies, waarbij een zorgverlener of familielid de oudere begeleidt door de afbeeldingen en de bijbehorende herinneringen en verhalen bespreekt.

Waarom zijn Beeldkaarten Zo Goed voor Ouderen met Dementie?

Beeldkaarten zijn bijzonder effectief voor ouderen met dementie om verschillende redenen. Ten eerste stimuleren ze het geheugen en bevorderen ze cognitieve activiteit, wat essentieel is voor het vertragen van de progressie van dementie. Ten tweede bieden ze een gevoel van herkenning en comfort, wat bijdraagt aan het emotionele welzijn. Ten slotte moedigen ze sociale interactie aan, wat cruciaal is voor ouderen die zich vaak geïsoleerd kunnen voelen vanwege hun aandoening. Door herinneringen te delen die door deze kaarten worden opgewekt, kunnen ouderen een verbinding voelen met hun verleden en met de mensen om hen heen, wat bijdraagt aan een hogere levenskwaliteit.

PRODUCT CATEGORIEËN SPELLEN VOOR OUDEREN
Hieronder vindt u de belangrijkste product categorieën van SpelPlus. Hier al onze, speciaal voor ouderen geschikte spellen en activiteiten en hulpmiddelen voor senioren en mensen met dementie. In de linker-zijbalk kunt u aanvinken voor wie de producten geschikt moeten zijn.