illustratie van het spelplus logo met de bekende gele plusjes die het motto van spelplus verbeelden: spelplezier met speciale spellen voor senioren

Meer bewegen voor ouderen

Is bewegen goed voor ouderen? Jazeker!


Bewegen is goed voor ons, dat weten we allemaal. En toch bewegen ouderen lang niet zoveel en zo vaak als goed voor ze zou zijn. Met steeds meer gemak binnen handbereik zijn we langzamerhand wat lui geworden. En als het bewegen lastig wordt doordat het lichaam ouder wordt, lijkt rustig aan doen een logische en misschien zelfs goede keuze. Maar niets is minder waar.

Langer zelfstandig

Wie regelmatig beweegt voelt zich beter, slaapt beter, is fysiek sterker en mobieler en blijft mentaal scherper. Bewegen zet namelijk ook de hersenen in beweging. En dat is belangrijk voor wie langer zelfstandig wil zijn, een thema dat zeker op oudere leeftijd heel actueel is.

Valpreventie

Natuurlijk is beweging ook goed voor het lichaam zelf. Dat het overgewicht vermindert of het risico daarop is niks nieuws meer. Net als dat we allemaal wel weten dat beweging de kans op hart- en vaatzieken, een hoge bloeddruk en suikerziekte vermindert. Maar behalve dat verbetert regelmatig bewegen bij ouderen ook hun mobiliteit en balans. Beweging als valpreventie zeg maar.

Ouder en onzeker

Reden genoeg dus om in beweging te blijven, wat de leeftijd ook is. Of om weer te gaan bewegen na een wat minder actieve periode. Maar wie ouder is, voelt zich vaak minder zeker en zal niet zo snel meer op de fiets stappen uit angst om te vallen. Of naar de sportschool gaan waar zoveel jonge, sterke en fitte mensen lopen.

Bewegen met andere ouderen

Ook al is dat laatste zeker niet het geval, toch is het heel normaal dat ouderen de voorkeur geven aan beweging met leeftijdsgenoten. Oefeningen en activiteiten die speciaal voor de mogelijkheden van ouderen zijn ontwikkeld en bewegingsapparaten die het makkelijker maken om te gebruiken, maken het ineens wel leuk en aantrekkelijk om weer wat te gaan doen.

Bewegingsapparaten speciaal voor ouderen

Steeds vaker bieden instellingen en verenigingen bewegingsactiviteiten voor ouderen aan. Behalve dat het goed is om een leuk en gevarieerd programma daarvoor te ontwikkelen, is het van belang dat veilige en speciaal voor de ouderen ontwikkelde bewegingsapparaten worden gebruikt. Zo is het ook voor de mensen die beginnen te dementeren of een verminderde motoriek hebben nog steeds mogelijk om mee te doen en blijft ook de uitdaging bestaan voor de oudere die nog tot meer in staat is.

Spellen en apparaten voor een bewegingsprogramma voor senioren

Ouderen die bewegen voelen zich langer fit, zowel fysiek als mentaal en hebben meer kracht, lenigheid en een betere coördinatie dan ouderen die helemaal niet bewegen. Wilt u een bewegingsprogramma ontwikkelen voor ouderen en dementerenden? Kijk dan eens in ons aanbod van spellen en apparaten speciaal voor de senioren. U vindt daar alles om een actief programma vol gezellige activiteiten en stimulerende bewegingsoefeningen samen te stellen. Zodat u de ouderen geen reden meer laat om op hun stoel te blijven zitten.