bingo

illustratie van het spelplus logo met de bekende gele plusjes die het motto van spelplus verbeelden: spelplezier met speciale spellen voor senioren

Spelplus heeft diverse bingosets voor ouderen zodat deze geliefde activiteit vaak gespeeld kan worden. Grotere uitvoeringen en speciale thema's zoals Holland Bingo of Beweegbingo zorgen ervoor dat bingo een activiteit is die ouderen veel plezier zal blijven geven. Ook bijzonder zijn Audio Bingo en Muziek Bingo, probeer ze snel uit!

Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

11 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Van hoog naar laag sorteren

11 producten

per pagina

Waarom is Bingo zo populair bij ouderen?

Bingo is een eenvoudig spel dat gemakkelijk te begrijpen is, zelfs voor mensen met cognitieve uitdagingen. Het vereist geen ingewikkelde regels of strategieën, maar zorgt wel voor veel plezier en spanning, waardoor het voor een breed publiek toegankelijk is.

Bingo wordt vaak gespeeld in groepen, in bijvoorbeeld zorgcentra of buurthuizen. Dit creëert een sociale sfeer waarin ouderen elkaar ontmoeten, kletsen en lachen. Het spel biedt een gelegenheid om contact te maken en vriendschappen te onderhouden. een heerlijke bezigheid voor senioren.

Spanning en Opwinding in Elke Ronde

Het wachten op het juiste nummer en het oproepen van "Bingo!" zorgt voor een element van spanning en opwinding. Deze kleine doses opwinding zijn emotioneel bevredigend en verhogen het plezier van het spel. 

Bingo stimuleert de cognitieve vermogens

Ondanks de eenvoud helpt bingo bij het stimuleren van cognitieve functies zoals concentratie en visuele herkenning. Spelers moeten aandachtig luisteren naar de opgeroepen nummers en deze vergelijken met hun eigen kaarten, wat een milde mentale inspanning vereist.

Varianten

Speciale bingo-varianten, zoals Beweeg Bingo en Muziek Bingo, voegen fysieke en muzikale elementen toe voor extra plezier en stimulatie.

  • Bingo met extra grote cijfers helpt ouderen met visuele beperkingen door duidelijkere en grotere nummers aan te bieden.
  • Beweeg Bingo stimuleert lichamelijke activiteit bij ouderen door beweging te integreren in het spel.
  • Holland Bingo, met zijn nostalgische Nederlandse thema, is geschikt voor ouderen, ook die met dementie, en roept positieve herinneringen op.
  • Audio Bingo is ideaal voor senioren met gehoorproblemen of cognitieve uitdagingen, met gebruik van dierengeluiden in plaats van nummers.
  • Muziek Bingo verbetert cognitieve functies en geheugen bij ouderen door hen te laten reageren op muziek.